Profesii

ZF CONFERINŢA TOP ANGAJATORI 2024 Undelucram.ro. Anul 2024 va aduce egalitate în piaţa muncii - nu va fi nicio piaţă a angajatorului, nici una a candidatului, iar balanţa va înclina spre cei dispuşi să înveţe şi să se adapteze

ZF CONFERINŢA TOP ANGAJATORI 2024 Undelucram.ro. Anul...

Autor: Ioana Matei

19.02.2024, 00:06 166

Angajatorii prezenţi la Conferinţa Top Angajatori Undelucram.ro, realizată în parteneriat cu Ziarul Financiar şi BUSINESS Magazin, spun că ne îndreptăm spre organizaţii care sunt bazate pe skills/abilităţi şi nu neapărat pe roluri, context în care învăţarea va fi esenţială pentru cei care vor să îşi dezvolte cariera.

Oamenii de resurse umane se confruntă cu provocări complexe într-o lume aflată în continuă schimbare, iar experţii din industrie şi-au dezvăluit, în cadrul ediţiei a IV-a a conferinţei Top Angajatori Undelucram.ro, realizate în parteneriat cu Ziarul Financiar şi BUSINESS Magazin, strategiile şi soluţiile adoptate pentru a răspunde acestora.

„Ne îndreptăm spre o organizaţie sau spre organizaţii care sunt bazate pe skills şi nu neapărat pe  roluri. Întotdeauna am vrut să angajăm nu neapărat pentru experienţa pe care o are omul, ci pentru atitudine, pentru sclipirea din ochi, pentru dorinţa de a face un pic lucrurile diferit“, a spus Cristina Mancaş, vice president human resources, South East Europe la Schneider Electric România în cadrul conferinţei. Ea a vorbit şi despre eforturile organizaţiei în direcţia transparenţei salariilor: „Am implementat cu inteligenţa artificială un tool de fair pay simulator, primul pas în direcţia transparenţei salariilor despre care se vorbeşte.“ Schneider Electric se orientează spre recrutarea bazată pe abilităţi şi atitudine, depăşind limitele rolurilor tradiţionale: „Astăzi căutăm oameni care să aibă pasiune în zona aceasta căutăm şi specialişti care au terminat facultate, politehnică sau ingineri, dar avem şi colegi în centrul nostru de suport clienţi, prin care deservim 25 de ţări“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO