Proprietăţi

Producătorul de BCA Xella speră să-şi crească afacerile cu 5-10% anul acesta

Autor: Andreea Neferu

25.04.2012, 14:11 211

Xella Ro, divizia locală a grupului german producător de BCA Xella, estimează pentru anul acesta o cifră de afaceri în creştere cu circa 5-10% faţă de anul anterior, când a înregistrat un business de circa 31 de milioane de lei (7,3 milioane de euro).

"Avansul de anul acesta este bazat pe optimizarea şi extinderea portofoliului de produse, pe faptul că vrem să dezvoltăm zona de servicii şi lanţul de distribuţie", a declarat Marius Dragne, director de marketing şi vânzări al Xella Ro.

Piaţa de zidărie (BCA şi cărămidă) s-a ridicat anul trecut la circa 3,7 milioane de metri cubi, circa 51% fiind reprezentată de BCA şi restul de cărămizi, potrivit estimărilor companiei.

Compania activează pe piaţa locală prin brandul Ytong şi a inaugurat în urmă cu doi ani o fabrică la Păuleşti, judeţul Prahova, în urma unei investiţii de circa 32 de milioane de euro, cu o capacitate de producţie de 350-400.000 de metri cubi de BCA. Anul trecut fabrica a lucrat la o capacitate de 60-65%, potrivit lui Dragne.

Xella a avut anul trecut la nivel mondial afaceri de 1,3 miliarde de euro şi a vândut peste 7 milioane de metri cubi de produse Ytong.

Printre jucătorii de pe piaţa locală de BCA se mai numără Macon, Celco, Soceram sau Somaco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO