Proprietăţi

Şeful Erste pe infrastructură: Exproprierile, legea parteneriatului public-privat şi planificarea traseelor, cele mai mari provocări din România

Autor: Andreea Neferu

04.12.2011, 14:06 135

Printre cele mai importante provocări pentru realizarea infrastructurii în România se numără exproprierile, legea parteneriatului public privat (PPP), dar şi planificarea traseelor pentru şosele, consideră Werner Weihs-Raabl, şeful diviziei de finanţări pentru infrastructură şi sectorul public din cadrul grupului austriac Erste, care deţine cea mai mare bancă de pe piaţa locală, BCR.

"Problemele în alte ţări din regiune nu sunt chiar la acelaşi nivel. Cea mai mare dezamăgire a fost că în trecut s-au făcut multe anunţuri, dar realizări reale au fost mult mai puţine. Aceste proiecte de infrastructură trebuie anunţate public doar dacă se află într-un stadiu avansat de pregătire. Nu ar trebui să fie invers", spune Weihs-Raabl.

De la înfiinţare, în 2008, şi până în prezent, expunerea acestei divizii din cadrul Erste pe piaţa locală a ajuns la circa 500 de milioane de euro numai în sectorul infrastructurii de transport, în această sumă fiind incluse atât finanţările efective, cât şi scrisorile de garanţie bancară acordate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO