Proprietăţi

Westhouse: Dezvoltatorii au inceput sa ocoleasca Bucurestiul pentru ca e prea scump

Westhouse: Dezvoltatorii au inceput sa ocoleasca Bucurestiul pentru ca e prea scump

Oasis Residences, va cuprinde 414 apartamente si este dezvoltat in localitatea Ovidiu din judetul Constanta

27.09.2007, 18:26 87

Westhouse Group, subsidiara locala a companiei RomReal, listata pe bursa din Oslo, detine in prezent circa 1,2 milioane de metri patrati de terenuri in cele trei orase din tara, pentru care a platit 140 de milioane de euro.
"Am inceput campania de achizitie a terenurilor in 2005, cand valoarea terenurilor era mai scazuta decat acum. Practic, in viitor ne vom concentra pe orasele din provincie, pentru ca terenurile din Bucuresti au devenit prea scumpe si majoritatea dezvoltatorilor care intra acum pe piata evita aceasta piata", a declarat pentru ZF Kay Thorkildsen, presedintele WestHouse Group.
Potrivit lui, dezvoltarea pietei din Capitala este necontrolata si se va linisti doar cand vor incepe sa fie livrate proiectele care se afla in derulare in prezent.
Westhouse a inceput lucrarile de constructie pentru primele trei proiecte in judetul Constanta, care vor totaliza peste 500 de apartamente. Investitia pentru cele trei proiecte este de 50 de milioane de euro. Cel mai mare proiect lansat deja se numeste Oasis Residences, va cuprinde 414 apartamente si este dezvoltat in localitatea Ovidiu din judetul Constanta, pe un teren de 22.000 de metri patrati. Al doilea proiect, Central Apartaments, va fi construit in Constanta si va avea 89 de apartamente, pe o suprafata de teren de 8.000 de metri patrati. A treia investitie, Corallia Residence, este un imobil de locuinte de vacanta amplasat in statiunea Mamaia.
Pretul mediu de achizitie al unui apartament este de 1.100 euro/metru patrat, lucrarile la cele trei complexuri rezidentiale urmand sa fie finalizate in 2008-2009.
"Anul viitor vom lansa inca patru proiecte imobiliare, doua in Bucuresti si alte doua in Constanta, care vor cuprinde in total 4.500 de locuinte, care vor fi finalizate in perioada 2011-2012", a declarat Nicoleta Radu, business director Westhouse Group, care a lucrat anterior ca director leasing team la Baneasa Business & Technology Park, din cadrul proiectului Baneasa din nordul Capitalei.
Unul dintre proiecte va fi dezvoltat in Bucuresti, in apropiere de Lacul Morii, pe un teren de 1,2 hectare, si va cuprinde spatii rezidentiale si de birouri. Lucrarile la acest proiect vor incepe anul viitor si ar putea cuprinde imobile cu o suprafata de 40.000-50.000 de metri patrati. Tot in Capitala, in zona de sud, compania mai detine un teren de 1,2 hectare, unde va amenaja tot locuinte.
Cel mai mare proiect al companiei va fi dezvoltat in urmatorii ani in statiunea Mamaia, unde Westhouse detine un teren cu circa 56.000 de metri patrati pe care va construi peste 1.000 de apartamente.
"Proiectul rezidential de pe litoral se afla in nordul localitatii Mamaia, care in prezent nu este exploatat, insa aici se vor dezvolta tot mai multe proiect imobiliare noi care vor ridica standardul acestei statiuni", spune Kay Thorkildsen. Westhouse a fost infiintata in anul 2005 si este controlata de RomReal, companie inregistrata in Insulele Bermude. Principalii actionari ai RomReal sunt companiile norvegiene MGL Investments, Elin Odfjell si banca SEB Private Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO