ZF 24

300.000 de euro, venitul minim anual al unui executiv care conduce un business de peste 1 mld. euro

300.000 de euro, venitul minim anual al unui executiv care conduce un business de peste 1 mld. euro
27.05.2009, 13:54 21

Salariile executivilor de top care conduc businessuri de peste 50 mil. euro pot ajunge la 10.000 - 15.000 de euro net, insa bonusurile si beneficiile asociate salariilor fixe dubleaza uneori pachetele salariale.

“Executivii care conduc afaceri de peste un miliard de euro au salarii nete de cel putin 20.000 de euro pe luna, iar un minim al venitului anual brut, care include si bonusurile, incepe de la 300.000 de euro. Pachetul final, unde sunt incluse si alte beneficii, este cu mult mai mare”, spune Mihaela Damian, managing partner al Stanton Chase, una din cele mai mari companii de executive search de pe piata.
De la inceputul acestui an, trei executivi care conduceau businessuri de peste un miliard de euro au parasit companiile.

Anca Ioan, fost CEO al Tiriac Holding, cu afaceri de 1,7 mld. euro si afaceri in auto, imobiliare, banking, a plecat de la conducerea holdingului. Francois Oliver a plecat de curand de la conducerea Metro Cash & Carry, cel mai mare jucator din comertul modern, cu un business de 1,5 mld. euro. Richard Moat a parasit conducerea celui mai mare operator de telefonie mobila, Orange Romania, cu afaceri de 1,3 mld. euro.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels