ZF 24

Acţiunile Cemacon au adus cel mai mare câştig de pe bursă

Acţiunile Cemacon au adus cel mai mare câştig de pe...

Autor: Adrian Cojocar

01.05.2013, 19:59 704

Acţiunile producătorului de blocuri ceramice Cemacon (CEON), care deţine o fabrică la Zalău, au fost vedeta începutului de an pe bursa de la Bucureşti, reuşind aproape să-şi dubleze valoarea în patru luni pe fondul intrării în acţionariat a fondului de investiţii finlandez KJK Fund II.

Cemacon este una dintre companiile cu probleme de pe bursă pentru că are restanţe de peste 11,9 mil. euro la BCR în urma unor credite contractate în 2007, astfel că intrarea fondului finlandez în acţionariat a adus o doză de optimism în rândul investitorilor.

Un pariu inspirat s-ar fi dovedit în acest debut de an şi acţiunile producătorului de materiale de construcţii Comcm Constanţa (CMCM), care au urcat pe bursă în patru luni cu 76% în contextul rezolvării conflictului dintre principalii acţionari, respectiv SIF Transilvania şi fostul arbitru de fotbal Constantin Frăţilă.

Printre acţiunile câştigătoare din acest an s-au mai numărat cele ale producătorului de aspiratoare Electro­argeş Curtea de Argeş (ELGS), cu un avans de 55% şi titlurile Rompetrol Rafinare (RRC), plus 42%.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO