ZF 24

Ce scrie Wall Street Journal pe prima pagina de astazi

Ce scrie Wall Street Journal pe prima pagina de astazi
10.03.2010, 10:33 25

Europa vrea interzicereacredit-default-swap-urilor

In Europa prinde contur posibilitatea interzicerii contractelorde tip credit-default-swap, un instrument de tranzactionare extremde popular, care permite speculatiile impotriva datoriilorguvernamentale. Cancelarul german, Angela Merkel, a spus caguvernul ei sustine aceasta initiativa, alaturi de Franta,Luxembourg si Grecia. Ea a mai spus ca daca SUA nu va fi de acord,Europa va merge inainte singura in aceasta directie.

Deficitul comercial al Marii Britanii creste pana la 8mld. lire

Deficitul comercial al Marii Britanii s-a adancit in lunaianuarie, pana la un nivel record pentru ultimul an si jumatate, inconditiile in care exporturile slabe au spulberat sansele carevenirea economiei sa fie animata de exporturi. Potrivit BirouluiNational de Statistica, deficitul comercial a ajuns la 8 mld. lirein ianuarie, in crestere de la 7 mld. lire in decembrie.

Barclays vrea sa cumpere o banca de retail dinSUA

Barclays a numit o echipa care sa analizeze posibilitateaachizitiei de companii din SUA, potrivit unor surse apropiate.Banca britanica a cumparat operatiunile din America de Nord aleLehman Brothers in momentul culminant al crizei financiare, iaracum cauta o banca de retail pe care sa o poata cumpara la un pretbun , pentru a-si construi prezenta pe piata din SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO