ZF 24

Cele mai importante evenimente ale zilei

21.04.2010, 19:22 26

1. Consiliul Concurentei amendeaza Raiffeisen cu 3,4mil. euro. Consiliul Concurentei a amendat RaiffeisenBank, una dintre bancile din top zece, cu 14 milioane de lei(echivalentul a 3,4 milioane de euro) pentru furnizarea deinformatii inexacte in cadrul anchetei privind o posibila tentativade manipulare a dobanzilor pe piata interbancara in octombrie 2008."Informatiile inexacte s-au referit la activitatea detranzactionare privind depozitele plasate si atras, la momentulfixingului, de catre bancile participante la stabilirea indicilorde referinta ROBID/ROBOR in cursul lunii octombrie 2008", potrivitreprezentantilor Consiliului Concurentei.


2. FMI estimeaza ca Romania va avea anul viitor cea maimare crestere economica din UE, de 5,1%. FMI a anuntatrevizuirea in scadere a estimarii privind cresterea economica aRomaniei in acest an, de la 1,3% la 0,8%, dar pentru 2011anticipeaza un avans al PIB de 5,1%, cel mai mare din UniuneaEuropeana, potrivit raportului World Economic Outlook. Saptamanatrecuta, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, adeclarat ca Fondul a redus estimarea privind cresterea economica aRomaniei in acest an de la proiectia anterioara de 1,3% la 0,8%.Rezultatele din trimestrul al patrulea din 2009 au fost mai putinbune decat s-au asteptat economistii, a spus el.

3. CNVM sanctioneaza cu amenzi maxime trei investitoripentru nederularea de oferte de preluare. ComisiaNationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a amendat cu cate 15.000 leipe Axinte Gheorghe, actionar la societatea Corint din Targoviste,pe Mintas Ioan si Mintas Horia in calitate de actionari la firmaCiac din Oradea, pentru nederularea ofertelor publice de preluare.Potrivit legislatiei pietei de capital, o persoana care are detinemai mult de 33% din drepturile de vot, capitalul social, la osocietate listata trebuie sa lanseze oferta publica de preluare,adresata tuturor actionarilor, pentru toate detinerileacestora.

4. Guvernul va suplimenta din nou bugetul programului"Rabla", urmare a numarului mare de masini casate.Guvernul va suplimenta din nou bugetul alocat programului "Rabla",dupa ce a constatat ca pana in prezent au fost deja distribuite94.000 tichete valorice dintr-un total de 110.000 bonuri alocatepentru casarea vehiculelor uzate, a anuntat, miercuri, ministrulMediului, Laszlo Borbely.El a prezentat, la sediul Guvernului, oserie de date din care rezulta ca pana in prezent au fost predatela centrele de casare REMAT un total de 32.000 masini vechi si aufost achizitionate 11.000 autoturisme noi.

5. Palatul Stirbey: cererea de intrare in insolventaeste o eroare. Am renuntat la intrarea in procedura.Reprezentantii firmei Bucharest Arena, administratorul domeniuluiStirbey din Buftea, sustin ca cererea inregistrata pe site-ulTribunalului Municipiului Bucuresti de intrare in procedura deinsolventa a firmei reprezinta o eroare a avocatilor, firma urmandsa isi continue functionarea. "A fost o eroare de procedura. Credca avocatii au inteles gresit si va pot spune ca a fost depusa onoua cerere prin care se renunta la procedura insolventei. Astane-a fost comunicat de catre actionari si avocati", a declaratpentru ZF Eduard Dudu, director de vanzari si marketing in cadrulfirmei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24