ZF 24

CEO-ul OMV: Marea Neagră înseamnă gaz european pentru Europa. Ţinta noastră este să transformăm România dintr-un importator de energie într-un exportator

CEO-ul OMV: Marea Neagră înseamnă gaz european pentru...

Autor: Roxana Petrescu

22.11.2013, 10:50 1082

Gerhard Roiss, CEO-ul OMV, actionarul majoritar al Petrom, spune ca tinta grupului pentru Romania este aceea de a transforma piata locala dintr-un importator de gaze naturale, intr-un exportator, prin intermediul lucrarilor din Marea Neagra. In acest moment, productia interna de gaze acopera circa 80% din consum, restul fiind asigurat prin importuri din Rusia.

"Marea Neagra inseamna gaz european pentru Europa. Cresterea pe termen lung va veni din explorare acolo unde avem investitii anuale de 700 de milioane de euro. Tinta noastra este sa mutam Romania din pozitia de importator intr-una de exportator de energie", a declarat Roiss.

Petrom alaturi de gigantul ExxonMobil sunt implicate in primul proiect de explorare offshore la mare adancime realizat in Marea Neagra. Dupa ce au forat prima sonda de explorare, Domino-1, cele doua companii au identificat o acumulare de gaze naturale evaluata la 42-84 de miliarde de metri cubi, ceea ce ar putea acoperi consumul de gaze al Romaniei timp de 4 ani de zile. Petrom si ExxonMobil se pregatesc pentru demararea lucrarilor pentru a doua sonda de explorare la mare adancime in Marea Neagra.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO