ZF 24

Compania de credite de consum Provident Financial România a acordat în ultimii 17 ani împrumuturi în valoare de 1,73 miliarde de euro. În 2023, valoarea medie a unui împrumut a fost de 4.907 lei

Compania de credite de consum Provident Financial...

Autor: Roxana Rosu

20.12.2023, 11:09 101

Compania de credite de consum Provident Financial România, parte din grupul britanic International Personal Finance (IPF), a acordat de la intrarea pe piata locală, în 2006, împrumuturi în valoare de 1,73 miliarde de euro, iar în 2023 valoarea medie a unui împrumut emis a fost de 4.907 lei.

De asemenea, în perioada 2006-2022, compania a contribuit cu 429 milioane de euro la economia României, potrivit unui studiu de impact realizat de Civitta Strategy & Consulting. În 2021- 2022, Provident Financial România a generat o valoare adăugată în economia locală de 52,9 milioane de euro. Valoarea taxelor şi contribuţiilor plătite la bugetul de stat a depăşit 196 de milioane de euro. În plus, compania britanică a rămas unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul intermedierii financiare nebancare, cu un număr mediu de 2.064 de angajaţi la finalul anului 2022.

Cu o reţea cu acoperire la nivel naţional, judeţele în care compania a avut cel mai mare impact economic direct au fost Bucureşti (58,51 mil. euro) şi judeţele Argeş (9,75 mil. euro), Prahova (8,96 mil. euro), Timiş (8,23 mil. euro) şi Braşov (7,14 mil. euro).

„Vrem să avem un rol important în susţinerea incluziunii financiare şi credem că, indiferent de situaţia lor socială, oamenii ar trebui să aibă acces la o formă responsabilă de finanţare. În cei 17 ani de prezenţă în România, am servit peste 1,2 milioane de clienţi unici, peste 400.000 dintre aceştia fiind din zona rurală, inclusiv în sate şi comune izolate. Pentru mulţi dintre ei a fost primul împrumut din viaţa lor. De altfel, doar în acest an, peste 14.000 de români şi-au creat un istoric de creditare cu un împrumut Provident. În acelaşi timp, mii de clienţi au ieşit din portofoliul nostru prin refinanţări la alţi creditori, cu precădere bănci,” a declarat Florin Bâlcan, Director General Provident Financial România.

Potrivit studiului Civitta, valoarea adăugată indirect creată de Provident prin clienţi şi prin furnizori este de 1,16 miliarde de euro şi provine, în mare măsură, din activităţi de comerţ, construcţii, activităţi profesionale ştiinţifice şi tehnice, informaţii şi comunicaţii, transport şi depozitare, activităţi de servicii administrative şi suport.

International Personal Finance (IPF), cel mai mare furnizor de credite la domiciliu din lume,  are 1,7 milioane de clienţi în 7 ţări din Europa, precum şi în Mexic şi Australia. IPF este unul dintre cei mai mari angajatori britanici din Europa Centrală şi de Sud-Est şi este listat la Bursa din Londra.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO