ZF 24

Construcţia de la zero a unei fabrici de bere în România costă de la 35 la peste 450 mil. euro

Marii producători încheie contracte de exclusivitate cu restaurante şi baruri

Autor: Ioana David

14.04.2014, 00:00 442

Industria berii, în care se cheltuiesc anual peste 1,8 mld. euro, este considerată una de tip oligopol de către Consiliul Concurenţei, cu bariere mari la intrarea pe piaţă, în condiţiile în care Heineken şi Ursus, cei mai mari jucători, au fiecare o cotă de piaţă de peste 30%.

Barierele semnificative la intrarea pe piaţă se referă la valoarea iniţială a in­ves­tiţiei necesare pentru ridi­carea unei capacităţi de producţie, in­vestiţiile mari în marketing şi publi­citate necesare pen­tru construirea unui brand şi crearea unei reţele de distribuţie.

WikiZF: Profilul companiei Heineken România S.A.

WikiZF: Profilul companiei Ursus Breweries S.A.

Concret, pentru construirea unei noi fabrici de bere cu o capacitate de 1 mil. hl (200 de milioane de doze de 0,5 litri) investiţiile sunt de 35-50 mil. euro. Suma urcă până la 400 mil. euro pentru o fabrică ce poate produce 3 milioane de hectoltri şi sare de 450 mil. euro pentru 4 milioane de hectolitri.  Aceste informaţii sunt cuprinse într-un raport al Consiliului Concurenţei care a de­ru­lat o anchetă sectorială în această indus­trie, cu scopul de a aduna mai multe informaţii.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.04.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO