ZF 24

De ce se va scumpi zaharul in acest an

13.03.2010, 17:09 229

Pretul zaharului brut la bursele internationale a ajuns la unmaxim istoric, iar costurile de rafinare ale fabricilor romanesticresc galopant. Astfel, pretul la zahar are toate sansele sacreasca, pentru ca pretul de bursa al zaharului nerafinat estemare, sustine Ioan Armenean, director general al fabricii ZaharulLudus.

Un pret mai mare al materiei prime - melasa sau zaharul brut -ce se prelucreaza in fabricile din tara se va transfera la raft, inpretul final. Pe de alta parte insa, fabricile europene pot invadapiata cu produse mai ieftine decat zaharul produs local, astfelincat fabricile autohtone sunt prinse de cele doua constrangeri depret ca intr-o menghina. "Incepand din acest an nu mai avem niciofacilitate pentru a cumpara zahar brut din Brazilia, rafinariilefiind nevoite sa cumpere la pretul pietei zahar din tarile APC(Africa, Pacific, Caraibe)", declara directorul general al ZaharulLudus.

Cititi mai multe despre factorii care ar urma sa duca la scumpireazaharului pe www.businessmagazin.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO