ZF 24

Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală: Redbee Software, DRUID şi Questo sunt companiile româneşti incluse în categoria principală a topului start-upurilor de tehnologie cu cea mai mare creştere din regiune. Flip, Bright Spaces şi easySales sunt incluse în categoria „Companies to Watch”

Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală: Redbee...

Autor: Roxana Rosu

24.11.2023, 12:04 196

Redbee Software, DRUID şi Questo sunt companiile româneşti incluse în categoria principală a clasamentului Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală 2023, care include start-upurile de tehnologie cu cea mai mare creştere din regiune.

Compania Redbee Software, specializată în realizarea de soluţii software web şi mobile, ocupă locul 8, cu o rată de creştere de 2.698%, înregistrată în perioada 2019-2022. DRUID, compania specializată în dezvoltarea de asistenţi virtuali inteligenţi dedicaţi proceselor complexe din organizaţii, ocupă locul 32, cu o creştere de 875%, iar Questo, care a creat o platformă pentru jocuri desfăşurate în aer liber, ocupă locul 50, cu o rată de creştere de 663%.

De asemenea, start-upurile româneşti Flip, Bright Spaces şi easySales au fost incluse în subcategoria „Companies to Watch”, care reuneşte companiile care au înregistrat cea mai rapidă dezvoltare în perioada 2020-2022, dar care încă nu îndeplinesc criteriile pentru a intra în principala categorie a topului Fast 50.

Flip, compania care a creat o platformă de comerţ electronic end-to-end pentru vânzarea şi achiziţionarea de smartphone-uri recondiţionate, ocupă locul 3 din 25 de start-upuri, cu o rată de creştere de 1.289%, Bright Spaces, un startup PropTech care ajută la stimularea acţiunilor de marketing din zona imobiliară prin reprezentarea 3D a spaţiilor în mediul virtual, este pe locul 5, cu o rată de creştere de 737%, şi easySales, care a creat o soluţie de tip software-as-a-service (SaaS) ce permite comercianţilor integrarea platformelor de comerţ electronic cu cele de tip marketplace, sisteme de facturare, de curierat sau cu centrele de distribuţie a comenzilor, ocupă locul 20, cu o rată de creştere de 174%.

„Ediţia din acest an a programului Fast 50 Europa Centrală este un simbol al ideii de rezilienţă, căci oferă recunoaştere companiilor de tehnologie din regiune pentru dinamica lor în perioada 2019-2022, intervalul luat în considerare în analiza ratei de creştere înregistrate de participanţi, care coincide cu perioada marcată de o pandemie globală şi de tensiuni geopolitice semnificative. Suntem onoraţi să celebrăm realizările a zece start-upuri locale de tehnologie care au prosperat în acea perioadă şi să le oferim recunoaştere pentru angajamentul lor faţă de îmbunătăţirea şi dezvoltarea continuă prin intermediul platformei Fast 50”, a spus Andrei Ionescu, Partener, Deloitte România, şi coordonatorul programului Technology Fast 50 Europa Centrală în România.

De asemenea, trei companii româneşti – Ascendia, RepsMate şi ZA Cloud - sunt recunoscute în cadrul competiţiei Deloitte Technology Fast 50 din Europa Centrală la categoria „Impact Stars”, care premiază start-upurile ale căror produse sau servicii au efecte pozitive asupra mediului de business, societăţii, mediului înconjurător, în domeniul diversităţii sau al inovaţiei.

 Ascendia este o companie care a creat instrumente de e-learning utilizate atât în sectorul privat, cât şi în cel public, RepsMate a dezvoltat o platformă care foloseşte inteligenţa artificială în analizarea şi evaluarea interacţiunilor unei companii cu clienţii săi, indiferent de canalul de comunicare, iar ZA Cloud este specializată în furnizarea de soluţii software pentru înţelegerea profundă a conţinutului online folosind inteligenţa artificială.

Hermix, un alt start-up local, a primit recunoaşterea specială CE Tech Rocketship, oferită de Google Cloud, partenerul de tehnologie la nivel regional al programului Deloitte Technology Fast 50 Europa Centrală.

Câştigătorul principalei categorii a clasamentului, care oferă recunoaştere companiilor de tehnologie înfiinţate în urmă cu cel puţin patru ani şi care au cea mai rapidă creştere în Europa Centrală, este FTMO, un fintech din Republica Cehă, cu o creştere a veniturilor de 5.815%, care a dezvoltat o platformă educaţională pentru jucătorii de pe pieţele financiare ce le permite să se concentreze asupra gestionării riscurilor şi a educaţiei în desfăşurarea activităţii de tranzacţionare pentru a adopta bunele practici în domeniu, a evita erorile şi a reduce pierderile.

 Companiile incluse în clasamentul principal au înregistrat o creştere medie de 1.502%.

Competiţia din acest an, aflată acum la cea de-a 24-a ediţie, este dominată de jucători din domeniul software (31), urmat de domeniile fintech (patru companii), hardware (patru companii), media şi divertisment (patru companii), tehnologii de mediu (patru companii) şi sănătate companii (trei companii).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO