ZF 24

Deutsche Telekom discută achiziţia furnizorului telecom GTS Central Europe - cu afaceri şi în România, pentru 600 mil. euro

Deutsche Telekom discută achiziţia furnizorului telecom...

Autor: Adrian Seceleanu

28.05.2013, 08:08 1576

Grupul german Deutsche Telekom, care controlează prin intermediul grecilor de la OTE companiile Romtelecom şi Cosmote România, discută două noi achiziţii care să-i întărească poziţia în Europa Centrală şi de Est, scrie Wall Street Journal.

Una dintre tranzacţii vizează preluarea furnizorului alternativ de servicii telecom GTS Central Europe, cu o prezenţă puternică în regiune – inclusiv în România – pentru o sumă de aproximativ 600 de milioane de euro. În România, GTS a avut în 2012 afaceri de 20 mil. euro şi un profit operaţional de 5 mil. euro. Compania nu lucrează cu clienţi retail, ci doar cu companii şi operatori telecom. Achiziţia ar întări poziţia Cosmote şi Romtelecom pe piaţa locală, oferindu-le operatorilor acces la o reţea extinsă de fibră optică.

GTS are ca acţionari mai mulţi investitori financiari, printre care fondurile M/C Venture Partners şi Innova Capital.

O altă tranzacţie vizată de gigantul german ar viza achiziţia pachetului de 40% din acţiuni pe care nu îl deţine încă la T-Mobile Cehia. Pachetul de 40% a fost scos la vânzare de fondul Mid Europa Partners.

Gigantul german Deutsche Telekom (DT), cu afaceri de 58 mld. euro în 2012, a ajuns recent la un acord şi pentru achiziţia subsidiarei din Slovacia a companiei româneşti RCS&RDS, care la şapte ani de la intrarea pe piaţă avea peste 270.000 de abonamente la servicii de internet, cablu şi satelit TV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO