ZF 24

Digital Cable Systems lanseaza televiziunea digitala si face deja scenarii pentru HD

11.02.2010, 12:15 109

Digital Cable Systems, o companie detinuta de fondul deinvestitii AIG care a ajuns numarul trei pe piata locala de cabluTV, va lansa luna viitoare serviciul de televiziune digitala, carele va permite clientilor sa acceseze mai multe canale TV la ocalitate mai buna. RCS&RDS si UPC, liderii pietei locale decablu TV, ofera deja televiziune digitala.

Prin AKTA Digital compania va furniza servicii de televiziunedigitala la nivel local in localitati precum Campulung Muscel,Dragasani si altele. Pretul mediu al unui abonament lunar pentruserviciul de baza de televiziune digitala va fi de 39 de lei, iarnumarul de programe TV in format digital disponibile intr-o primafaza va fi de aproximativ 80. Operatorul estimeaza ca noul serviciuva atrage cel putin 10.000 de clienti in primul an de lalansare

"In acest moment, este greu de estimat valoarea totala finala ainvestitiei pentru lansarea acestui serviciu catre toti clientiinostri de cablu, insa intr-o prima faza putem vorbi de o suma injurul a 500.000 de euro. Avand in vedere ca, alaturi de accesulInternet, televiziunea digitala va avea cea mai accentuata cresterein urmatorii ani, perioada de recuperare a investitiei va fi de 2-3ani, insa in astfel de situatii trebuie sa tinem cont si deevolutia economica, precum si de faptul ca acest serviciu va ramaneunul de nisa si in urmatorii cativa ani", declara Dinu Malacopol,CEO al Digital Cable Systems.

Cei mai importanti factori care influenteaza migrarea clientilorcatre transmisia digitala includ numarul si calitatea programelor,calitatea semnalului video si audio, precum si garantia unui semnalstabil si de inalta fidelitate. Tehnologia care va fi folosita inprima faza de Digital Cable Systems este DVB-C, MPEG-2, StandardDefinition, urmand ca in functie de rata de migrare a clientilorcatre acest serviciu, sa se upgradeze ulterior la MPEG-4 siHD.
Oficialii Digital Cable Systems se asteapta ca in decurs de 2 ani,serviciul de televiziune digitala sa fie achizitionat deaproximativ 20% dintre clientii rezidentiali AKTA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO