ZF 24

Fondul ROCA X Venture Capital a ieşit din actionariatul CODA Intelligence, startup românesc specializat în soluţii de cybersecurity, preluat de compania americană PDQ. „IRR-ul din această tranzacţie este de 50%”

Fondul ROCA X Venture Capital a ieşit din actionariatul...

Autor: Roxana Rosu

12.04.2024, 09:46 233

Fondul ROCA X Venture Capital a realizat în primul trimestru din 2024 un exit din actionariatul CODA Intelligence, un startup românesc specializat în soluţii de cybersecurity, preluat de compania americană PDQ.

CODA Intelligence este una dintre primele companii intrate în portofoliul ROCA X, în 2019. Pentru a susţine planul fondatorilor de a dezvolta un produs destinat în principal pieţei din USA, a fost necesară o finanţare sindicalizată, iniţiată de ROCA X, care a cooptat alături şi alţi co-investitori.Top of FormTop of Form

 „La mai puţin de cinci ani de la înfiinţarea fondului, acest exit semnificativ dintr-un startup susţinut încă dintr-un stadiu incipient demonstrează capacitatea ROCA X de a identifica nestemate neşlefuite şi de a cultiva un portofoliu de startup-uri cu potenţial de creştere exponenţială. De asemenea, acest exit confirmă potenţialul pieţei din România şi, mai important, dedicarea noastră de a ne ţine promisiunea faţă de investitorii noştrii, IRR-ul rezultat din această tranzacţie fiind de 50%”, a declarat Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.  

Tot în acest an, fondul a participat la runda de finanţare a fintech-ul FilmChain, companie aflată deja în portofoliul ROCA X, având ca investitor principal fondul Holt IntersXion, VC din Canada, specializat în industria de entertaiment şi fintech. La runda de finanţare în valoare de 3 mil.dolari au participat şi alţi reprezentanţi ai industriei, precum TechAngels Romania, DeBa Ventures, Hearst etc., iar runda este încă deschisă pentru un tichet de 500.000 dolari. Filmchain este o companie de tehnologie financiară (fintech), cu sediul în Londra, fondată de două românce, specializată în gestionarea veniturilor în timp real din industria internaţională de film, televiziune şi gaming.

De asemenea, ROCA X a iniţiat runde de finanţare follow-on şi către startupurile iFactor şi Munevo, pentru a susţine planurile acestora de creştere.

„La ROCA X, credem că tehnologia disruptivă poate a aduce schimbări pozitive la nivelul societăţii şi poate crea valoare adaugată. De aceea, în ultimele 12 luni, am continuat să susţinem companiile care au arătat rezilienţă prin investiţii totale în valoare 1,5 milioane euro, ceea ce reprezintă un procent considerabil din dimensiunea fondului nostru în companii, precum Bunnyshell, Kinderpedia, Milluu, Medicai, Rayscape şi Munevo, alături de investitori existenţi şi noi, contribuind, totodată, cu know-how şi mentorat”, a adaugat Alexandru Bogdan.

ROCA X, este un venture capital de 12 milioane de euro, finanţat integral privat, care investeşte în start-upuri disruptive din tehnologie aflate la început de drum în faza de Pre-Seed şi Seed.  

ROCA X este un brand lansat de Impetum Group.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO