ZF 24

Fost oficial al Bancii Angliei: Interventiile Fed, periculoase

24.08.2008, 16:16 15

Willem Buiter, fost membru al comisiei de politica monetara din cadrul Bancii Angliei, a declarat ca Rezerva Federala a dat o prea mare atentie situatiei institutiilor financiare, informeaza Bloomberg.

"Fed-ul asculta ce spune Wall Street-ul si crede ceea ce aude" formandu-si o parere deformata partial sau chiar in totalitate, a spus Buiter intr-un discurs avut la o conferinta organizata de banca centrala americana.

Rezerva Federala a fost tinta multor critici venite din partea oficialilor din SUA si Europa, ca urmare a incercarilor sale de a face fata crizei de pe piata de credit prin reducerea dobanzii de referinta pana la cele mai scazute niveluri din ultimii douazeci de ani, fapt ce a dus la cresterea inflatiei. De asemenea, Fed-ul a fost prea generos ajutand bancile, a mentionat Buiter.

Pe langa salvarea Bear Stearns de la faliment, Fed a creat si un program de schimb a bondurilor ipotecare pentru titluri de trezorerie, a imprumutat companii financiare si a redus taxele pentru imprumuturi directe catre banci comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels