ZF 24

Francezul Didier Colin are undă verde pentru poziţia de director general adjunct al BRD

Foto Silviu Matei

Autor: Raluca Ghinea

05.06.2013, 20:54 920

Francezul Didier Luc Marie Dominique Colin a preluat funcţia de director general adjunct (vicepreşedinte) al BRD, a doua bancă locală, după ce a primit luni aprobarea preala­bi­lă a BNR, fiind totodată membru în Comitetul de Direcţie şi coordonator al departamentului Control Central al Riscurilor.

„Aprobarea prealabilă a BNR a fost acordată sub rezerva primirii de către BNR a informaţiilor solicitate de la Federal Reserve Bank of New York cu privire la activitatea domnului Colin şi a clarificării modului în care acestea se complementează cu informaţiile transmise de Board of Gover­nors of the Federal Reserve System“, se arată într-o informare a BRD transmisă Bursei de la Bucureşti.

BRD a înregistrat un profit net de 13 milioane de lei în primul trimestru din acest an, în scădere cu 84% faţă de perioada similară a anului trecut, iar volumul creditelor acor­date a avansat cu 2%, la 36 miliarde de lei.

Banca este controlată de grupul financiar bancar francez Société Générale, care deţine 60,2% din acţiuni. În acţionariat se regăseşte şi fondul Aberdeen Asset Managers Limited, cu 5,43% din titluri.

Acţiunile BRD au încheiat şedinţa bursieră de marţi în scădere cu 0,98%, la 8,1 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a băncii este de 5,64 miliarde de lei.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 06.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO