ZF 24

Grupul energetic CEZ, prezent în România de 19 ani, îşi schimbă de astăzi numele pe piata locală şi devine EVRYO

Grupul energetic CEZ, prezent în România de 19 ani,...

Autor: Roxana Rosu

08.04.2024, 10:28 1683

Grupul energetic CEZ, prezent în România de 19 ani, îşi schimbă de astăzi numele pe piata locală şi devine EVRYO.

Reunind companiile Distribuţie Energie Oltenia, Ovidiu Development, Tomis Team, MW Team Invest, TMK Hydroenergy Power şi EVRYO Power, Grupul EVRYO administrează şi operează cel mai mare parc eolian operaţional de pe uscat din România, produce energie verde prin sistemul hidroenergetic de lângă Reşiţa şi operează primul sistem plutitor de energie solară fotovoltaică din România.

În acelaşi timp, prin compania Distribuţie Oltenia, EVRYO gestionează şi investeşte în reţeaua de distribuţie care asigură alimentarea cu energie electrică pe un sfert din teritoriul ţării, în regiunea Olteniei şi a Munteniei.

În 2021, operatiunile din România ale cehilor de la CEZ au fsot preluate de compania australiană Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) .

“Suntem mândri să facem parte dintr-o industrie atât de activă şi să contribuim la evoluţia accelerată a acesteia către un viitor verde, în beneficiul tuturor oamenilor. Suntem prezenţi în România de 19 ani şi producem energie verde cu cele mai mari capacităţi de generare private din ţară. Distribuim energie într-un sfert de Românie, în regiunea Olteniei. Stăpânim forţa creatoare a tehnologiei, o forţă care schimbă acum lumea. Şi credem că, dincolo de posibilităţile infinite ale tehnologiei, cea mai importantă formă de energie este energia oamenilor.”, a declarat Ondrej Safar, CEO Grupul EVRYO.

Procesul de dezvoltare a strategiei de brand, noua identitate şi campania de rebranding au fost realizate în colaborare cu agenţia Rogalski Damaschin, partenerul de comunicare al Grupului de 10 ani.

„Contextul zilelor noastre este marcat de schimbări rapide, continue. Azi trăim noi înşine o schimbare. Noul nostru nume exprimă realitatea de a fi un jucător important în producţia de energie verde, cât şi misiunea noastră de a lucra în beneficiul tuturor oamenilor: colegi, comunităţi, întreaga ţară. Avem atât obiective clare de sustenabilitate şi un target de zero emisii pentru anul 2040, cât şi planuri concrete prin care acestea vor deveni realitate. Rămânem alături de oameni, de fiecare dintre ei şi continuăm toate proiectele noastre.”, a spus Angelica Barbu, Chief People and Brand Officer EVRYO.

Compania are în România peste 1,4 milioane de consumatori de energie, cel mai mare parc eolian local, 600 MW în Dobrogea, şi cel mai mare număr de prosumatori deja conectaţi la reţeaua administrată de compania care acoperă regiunea Olteniei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO