ZF 24

Horia Manda: Vom concentra operaţiunile Nextebank pe segmente de nişă, companii foarte mici şi mici. Vrem şi prezenţă în zona rurală

Horia Manda

Horia Manda

Autor: Ioana David

13.01.2014, 00:08 155

Horia Manda, managing director al Axxess Capital, companie ce administrează fondurile Romanian-Ame­ri­­can En­ter­prise Fund (RAEF), Bal­kan Accession Fund (BAF) şi Emerging Eu­rope Accession Fund (EEAF), spune că planul pentru Nextebank, banca achiziţionată la finalul anului trecut de la ungurii de la MKB, este să orienteze instituţia către servicii de nişă, respectiv către companiile foarte mici şi mici, dar şi către persoanele fizice, însă creditarea în acest caz nu va viza produse pe termen lung.

„Nu există o reţea foarte mare, de aceea planul nostru este să dezvoltăm banca în continuare către servicii de nişă. Vom concentra operaţiunile pe anumite segmente, companii foarte mici şi vom extinde apoi către companii mici. Vom urmări să avem o prezenţă semnificativă în zona mai puţin bancarizată, rurală. Vom extinde produsele şi în zona de creditare persoane fizice, dar vom fi foarte selectivi. Nu vom oferi spre exemplu ipotecare care presupun existenţa unor surse de creditare pe termen lung“, a declarat Manda într-un interviu acordat ZF.

Pe 31 decembrie, „cu puţin înainte de artificiile de la miezul nopţii“, Emering Europe Accession Fund (EEAF) a semnat tranzacţia prin care achiziţionează 96% din acţiunile Nextebank, de la banca ungară MKB, parte a grupului german BayernLB. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, iar finalizarea este condiţionată de obţinerea avizului BNR. 2013 a fost anul în care au fost consemnate mai multe tranzacţii cu active bancare, ceea ce a dat semnalul începerii consolidării în sistemul bancar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO