ZF 24

Investitorii parasesc industria auto americana. Kerkorian vinde actiunile Ford

21.10.2008, 17:25 11

Dupa ce in aprilie, miliardarul Kirk Kerkorian a inceput vanatoarea de actiuni prin planul de a-si mari participatia in cadrul companiei Ford, astazi Financial Times a anuntat ca acesta ar putea renunta la idee.

Ca urmare a situatiei grele in care se afla producatorii auto, Kirk Kerkorian a decis sa isi schimbe strategia, renuntand la participatia pe care o are in cadrul producatorului auto Ford Motor, considerand ca activele din domeniul jocurilor de noroc sunt mai importante in acest moment. Daca pana in prezent acesta si-a redus participatia la 6,1%, planurile miliardarului sunt sa renunte cat mai repede de intreaga participatie detinuta in cadrul producatorului auto.

Aceasta miscare este o lovitura puternica adusa companiei Ford, producatorul auto fiind si cel mai grav lovit dintre cei mai mari producatori auto americani.

Mutarea lui Kerkorian vine dupa ce titlurile Ford au inregistrat o cadere de peste 60% de la momentul in care acesta si-a marit participatia la 6,5% in vara.

Kerkorian, care a investit 1 miliard de dolari in cele 140,8 milioane de actiuni s-a pomenit cu o scadere drastica a valori acestora dupa ce vanzarile companiei au cazut cu 17% ca urmare a crizei economice in care se afla SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24