ZF 24

Ironia războiului: Cum au ajuns armele iraniene să tragă împotriva Rusiei? SUA înarmează Ucraina cu un munte de armament capturat de la militanţii Houthi

Ironia războiului: Cum au ajuns armele iraniene să...

Autor: Andrei Şerbănescu

10.04.2024, 13:37 546

Statele Unite au trimis în Ucraina o rezervă de muniţii iraniene capturate de la militanţii Houthi pentru a sprijini eforturile de războiul ale Kievului împotriva Rusiei, a declarat Comandamentul Central al SUA, potrivit Bloomberg.

Transferul a peste 5.000 de mitraliere AK-47, puşti cu lunetă, RPG-7 şi peste 500.000 de cartuşe de 7,62 milimetri către Kiev a avut loc săptămâna trecută, potrivit unei declaraţii publicate marţi pe o platformă de socializare X.  

Ucraina se confruntă cu o penurie de muniţie, în timp ce un ajutor de peste 60 de miliarde de dolari din partea SUA este blocat în Congres din cauza luptelor politice interne. 

Trupele Kievului au fost deja nevoite să se retragă din unele teritorii, deoarece forţele ruseşti le depăşesc uneori cu şapte la unu. De asemenea, Moscova a intensificat atacurile cu rachete şi drone asupra infrastructurii energetice a Ucrainei, în contextul în care capacităţile antiaeriene ale Kievului sunt în prezent la pământ.

Comandamentul central şi forţele navale au confiscat armele şi muniţia de pe patru nave care au transportat pachetul către militanţii Houthi din Yemen între mai 2021 şi februarie 2023, potrivit comunicatului. 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat SUA să ofere mai multă asistenţă militară, deoarece trupele sale au nevoie de arme pentru a pregăti o altă ofensivă împotriva Rusiei, aşteptată la sfârşitul lunii mai sau în iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO