ZF 24

Locic, arestat pentru ca nu are repere morale si e dispus sa rezolve totul cumparand influenta

12.04.2010, 18:52 16

Instanta suprema afirma, in motivarea deciziei de arestare a luiMarius Locic, document obtinut de Mediafax, ca omul de afaceri"ignora" ordinea de drept si ca nu are repere morale reale, fiindin schimb dispus sa rezolve totul prin cumpararea de influenta.

In motivarea deciziei de a-l aresta pe Locic, alaturi de CostelCasuneanu si Florin Costiniu, in dosarul in care este vizatsenatorul Catalin Voicu, judecatorul care a decis incarcerareacelor trei trateaza problema administratorului firmei LocicImobiliare separat de cea a judecatorului Costiniu sau a omului deafaceri Casuneanu. In ceea ce-i priveste pe ultimii doi,judecatorul care a decis sa-i aresteze afirma ca lasarea lor inlibertate ar potenta neincrederea opiniei publice in actul dejustitie, data fiind anvergura lor.

In schimb, pentru a demonstra pericolul concret pentru ordineapublica pe care l-ar reprezenta lasarea lui Locic in libertate,judecatorul Corina Jijiie - cea care a decis arestarea lui pentru29 de zile - afirma in motivare ca "gravitatea infractiunii simodalitatea in care inculpatul a savarsit pretinsele faptedemonstreaza ignorarea deliberata a ordinii de drept si convingereaca legea trebuie folosita doar ca instrument de infrangere aacesteia, in realizarea unor scopuri personale, materiale,imediate". Mai multe despre motivarea arestarilor lui Marius Locic siCostel Casuneanu cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO