ZF 24

Microsoft ofera Office-ul si pe baza de abonament

01.10.2007, 14:54 19

Microsoft va lansa, in urmatoarele cateva luni, servicii de aplicatii informatice prin intermediul Internetului, destinate companiilor mari, care vor fi furnizate pe baza de abonament lunar, in loc de plata licentelor, transmite Reuters.

Anuntul marcheaza prima incercare majora a Microsoft de a furniza aplicatiile informatice sub forma de servicii, pentru clientii corporatisti.

Compania va oferi servicii de e-mail, mesagerie instant si aplicatii de colaborare destinate grupurilor din cadrul companiilor cu peste 5.000 de angajati. Aplicatiile vor fi instalate pe serverele din centrele de date ale Microsoft si apoi furnizate clientilor prin intermediul Internetului.

Noua strategie reprezinta o indepartare fata de actualul model de afaceri al grupului, de comercializare a licentelor pentru aplicatiile instalate pe calculatoarele clientilor.

"Este primul pas facut de Microsoft pentru a deveni furnizor de software si servicii", a declarat analistul Forrester Research, John Rymer.

Potrivit Microsoft, noua aplicatie Office Live Workspace, prezentata duminica, permite angajatilor unei companii sa aiba acces comun, gratuit, la documente Word, tabele Excel si prezentari PowerPoint, prin intermediul Internetului. Astfel, utilizatorii pot vizualiza documente prin intermediul Workspace, fara sa detina Microsoft Office.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels