ZF 24

Microsoft prezinta biroul hi-tech pentru manageri

Microsoft prezinta biroul hi-tech pentru manageri
24.10.2007, 16:41 10

In cadrul targului Microsoft Dynamics Convergence Copenhaga, dedicat solutiilor de software business, gigantul software a prezentat un nou prototip de computer bazat pe tehnologia "surface computing".

In timp ce modelul etalat in luna mai era conceput in principal pentru divertisment, noul DigiDesk se adreseaza exclus directorilor ocupati, care simt nevoia sa evadeze din rutina click-urilor si sa se simta ca Tom Cruise in Minority Report.

Sistemul reprezinta de fapt un laptop urias cu doua ecrane tactile ce incorporeaza mult mediatizata tehnologie multi-touch (implementata initial de Apple iPhone). Astfel, iti poti utiliza degetele pentru a accesa informatii, muta si copia documente sau redimensiona ferestre. DigiDesk incorporeaza de asemenea functii de recunoastere vocala si poate scana documente.

Microsoft nu a oferit specificatiile hardware ale sistemului, insa aceasta ar putea fi apropiate de cele ale primului "surface computer" (Pentium 4 3GHz, 2GB RAM, Wi-Fi, Bluetooth).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels