ZF 24

Ministerul Economiei da mariri de salariu "bugetarilor de lux". Videanu: "sunt copilarii"

18.06.2009, 22:20 38

In plina criza, "bugetarii de lux" de la conducerea companiilor, in care statul este actionar prin Ministerul Economiei, au primit o neasteptata majorare de salariu, scrie Gandul. Directorii de la Hidroelectrica vor avea o remuneratie mai mare cu 47,6%, respectiv 406.000 lei, in conditiile in care, in prezent, primesc 275.000 lei, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern. In cazul managerilor de la conducerea Complexului Energetic Turceni cresterea este de 23,1%, de la 173.000 lei la 213.000 lei. Pe de alta parte, contractele de mandat pentru acest an ale directorilor transporatorului de energie Transelectrica au fost diminuate cu 9,7%, la un total de 206.000 de lei, fata de nivelul propus initial de 228.000 de lei.

Contactat de "Gandul" pentru a explica cum de Guvernul a aprobat o astfel de crestere a fondului salarii, in conditii de austeritate bugetara, ministrul Adriean Videanu a declarat ca nu s-a facut nicio marire in cazul directorului de la Hidroelectrica, deoarece, conform legii, acesta este remunerat la nivelul unui secretar de stat. "Exclus asa ceva. Deci, directorul general de la Hidroelectrica are salariul unui secretar de stat. Punct. Ca au crescut cu 47%, astea sunt copilariile unora care habar nu au cum sa citeasca un buget”, a spus ministrul. Despre noile mariri de salariu ale bugetarilor de lux cititi pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels