ZF 24

Noul proprietar al Praktiker: În maximum doi ani compania trebuie să redevină profitabilă

Omer Susli spune că 20 din cele 27 de magazine preluate sunt bune. Foto Andreea Alexandru

Omer Susli spune că 20 din cele 27 de magazine preluate sunt bune. Foto Andreea Alexandru

Autor: Cristi Moga

02.03.2014, 21:58 544

Omer Susli, omul de afaceri turc care la începutul săptămânii trecute a ajuns la un acord pentru preluarea celor 27 de magazine de pe piaţa locală ale reţelei de bricolaj Praktiker, speră ca firma să revină la vânzările din 2008, de 300 mil. euro, de la un nivel de circa 140 mil. euro anul trecut, iar cel târziu anul viitor afacerea să redevină profitabilă.

Susli, care controlează mai multe afaceri în producţia de cărămidă, polistiren sau confecţii, spune că va finanţa achiziţia Praktiker cu fonduri de la două bănci şi vrea să păstreze în firmă „curăţenia şi ordinea germană“, dar să dea afacerii şi un „spirit oriental“, mai deschis către clienţi.

Pe de altă parte, omul de afaceri consideră că 20 din cele 27 de magazine preluate sunt bune, iar restul sunt slabe sau acceptabile, iar un prim pas spre eficientizare va fi semnarea unor noi contracte cu proprietarii de spaţii, la chirii mai mici.

„Cu marea majoritate a proprietarilor s-a vorbit şi 85-90% dintre aceştia au înţeles că dacă nu reduc chiriile nu va merge. Dacă nu ai locaţia bună şi nu vin clienţi, poţi avea şi chirie zero că tot nu merită să ţii un magazin. Cred că vom obţine o reducere medie a chiriilor de circa 40%“, a declarat Susli pentru ZF.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- declaraţia lui Omer Susli privind următorii paşi în tranzacţiei; detalii despre tranzacţie

- opinia noului proprietar privind schimbările ce ar trebui operate în cadrul reţelei Praktiker

- opinia lui Susli despre piaţa construcţiilor din România 

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO