ZF 24

OCDE avertizeaza: Cresterea datoriei publice pune in pericol relansarea economica

06.12.2009, 16:13 19

Tarile care sufera de o crestere puternica a datoriei publicepun in pericol sustenabilitatea procesului de relansare economicadin urmatorii ani, a decalrat noul economist sef al Organizatieipentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), Pier Carlo Padoan,citat de Reuters.

"Relansarea ar putea fi mai puternica decat ne asteptam", adeclarat Padoan, care este de asemenea director general adjunct,intr-un interviu acordat publicatiei italiene Corriere della Sera."Asta nu inseamna insa ca va fi si mai sustenabila (...) Aceastacrestere este rezultatul diverselor masuri de sprijin din banipublici, nefiind sustinuta de activitatea din sectorul privat".

Padoan considera ca datoriile acumulate de unele guverne pentrucombaterea crizei din economia reala ar putea deveni nesustenabile,unul dintre principalele motive fiind imabatranirea populatiei.

Efectele masurilor luate de guverne vor fi resimtite si anulviitor, insa cererea din sectorul privat va fi insuficienta chiarsi in 2011, sustine Padoan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO