ZF 24

OpenAI se extinde dincolo de graniţele SUA: Creatorul ChatGPT a ajuns în Japonia şi vrea să accelereze semnificativ dezvoltarea inteligenţei artificiale

OpenAI se extinde dincolo de graniţele SUA: Creatorul...

Autor: Andrei Şerbănescu

01.04.2024, 14:56 146

OpenAI plănuieşte să deschidă un birou în Tokyo în aprilie, potrivit unei persoane familiarizate cu această chestiune, în timp ce pionierul inteligenţei artificiale începe să îşi dezvolte operaţiunile internaţionale, raportează Bloomberg.

Biroul din Japonia va fi primul birou din Asia al companiei AI, a declarat persoana respectivă, care a cerut să nu fie identificată din pricina caracterului confidenţial al informaţiilor oferite. Biroul din Japonia va fi a treia locaţie internaţională a firmei, după ce anul trecut a deschis birouri în Londra şi Dublin.

OpenAI a declanşat o frenezie de interes pentru inteligenţa artificială după ce a dezvăluit ChatGPT în noiembrie 2022. Startup-ul din San Francisco a purtat o serie de negocieri pentru a obţine finanţare la o evaluare de cel puţin 100 de miliarde de dolari, a raportat Bloomberg în decembrie.

Adoptarea inteligenţei artificiale se răspândeşte în rândul companiilor japoneze, cu corporaţii precum SoftBank Corp. şi Nippon Telegraph & Telephone Corp. care se grăbesc să lanseze servicii pentru vorbitorii de japoneză.

După ce s-a întâlnit cu premierul Fumio Kishida în aprilie anul trecut, Sam Altman, cofondator şi director executiv al OpenAI, a declarat că firma are în vedere deschiderea unui birou în Japonia. Aceasta intenţionează să îşi extindă propriile servicii în limba japoneză şi să colaboreze cu guvernul în ceea ce priveşte atenuarea riscurilor şi implementarea reglementărilor pentru domeniul AI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO