ZF 24

Piuk, Schoenherr: Parteneriatul public-privat pentru Comarnic-Brasov nu a fost ce asteptau bancile

19.04.2010, 14:25 53

Contractul de realizare a autostrazii Comarnic-Brasov (55 km),care a fost denuntat saptamana trecuta unilateral de consortiulcastigator Vinci-Aktor, nu a fost in concordanta cu ceea ceasteptau bancile de la un proiect realizat in parteneriatpublic-privat in Europa Centrala si de Est, sustine Markus Piuk,partener al casei de avocatura Schoenherr si Asociatii.

"Pentru a face astfel de proiecte bancabile, nu depinde doar deratingul tarii, ci si daca felul in care sunt alocate riscurile sidaca structura proiectului prevazata in contractul de parteneriatpublic-privat este in concordanta cu ceea ce bancile asteapta de laproiecte de infrastructura in aceasta regiune. Aparent, in Romaniaaceasta din urma a fost problema", a declarat pentru ZF MarkusPiuk.

Schoenherr si Asociatii au fost consultanti pentru un alt proiectde infrastructura din Serbia ce lega nordul de sudul tarii, careurma sa fie realizat tot in parteneriat public-privat, dar dinlipsa de finantare a fost amanat in 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO