ZF 24

Povestea americanului desculţ devenit celebru pe Internet după ce a primit o pereche de ghete de la un poliţist

Povestea americanului desculţ devenit celebru pe Internet după ce a primit o pereche de ghete de la un poliţist

Autor: Radu Racu

05.12.2012, 12:53 3352

Americanul fără adăpost care a devenit cunoscut pe Internet după ce a fost fotografiat când primea o pereche de ghete de la un poliţist din New York nu este de fapt fără casă şi are o poveste interesantă în spate, conform New York Daily News.

 

Jeffrey Hillman, 54 de ani, apare în poza devenită virală pe Internet primind o pereche de ghete de la ofiţerul de polţie Lawrence DePrimo, care le cumpărase din banii lui după ce i s-a făcut milă de omul care zăcea desculţ pe trotuar. El are un apartament în Bronx care este plătit printr-o combinaţie de vouchere de chirie, ajutor social şi pensie militară.

 

Hillman, care fost văzut ulterior umblând tot desculţ pe străzile din New York, a declarat pentru New York Times că a ascuns ghetele pentru că "valorează mulţi bani şi aş putea să-mi pierd viaţa din cauza lor".

 

"Aş vrea să mulţumesc ofiţerului din inimă. Gestul lui a însemnat mult pentru mine", a mai spus el.

 

New York Daily News scrie că mai multe organizaţii au încercat să-l ajute pe Hillman însă nu au reuşit. Barbara Brancaccio, purtătorul de cuvânt al Serviciului Social din cadrul municipalităţii, a declarat că americanul de 54 de ani are "o lungă tradiţie în a refuza orice fel de ajutor". Reporterii de la Daily News au vorbit şi cu fratele lui Hillman, Kirk, care le-a spus că nu a mai auzit nimic de el din luna ianuarie. "Uşa noastră a fost mereu deschisă pentru el însă asta e viaţa pe care a ales-o", a declarat Kirk Hillman.

La liceul din New Jersey, unde a studiat veteranul de 54 de ani, reporterii New York Daily News au descoperit un album foto în care Hillman apare ca o vedetă sportivă a şcolii. "Avea cel mai bun joc din toată echipa, putea dribla pe oricine", îşi aminteşte pastorul John Graf, un fost coleg al lui Hillman. "Nu credeam vreodată că o să deschid ziarul şi o să-l văd pe tipul cu care mă jucam în spatele casei hoinărind desculţ pe străzile din New York", spune Graf.

 

După ce a citit povestea în ziarele de săptămâna aceasta, pastorul John Graf a înfiinţat un fond de caritate în numele lui Hillman şi a promis că-l va găsi pe fostul său prieten şi îi va acorda ajutor specializat.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO