ZF 24

Primaria Capitalei va atribui doua contracte pentru constructia de parcari

20.03.2007, 11:33 12

Primaria Capitalei va scoate la licitatie constructia proiectului de constructie a celor 17.000 de parcari in doua pachete, pentru a elimina un eventual monopol, dupa ce initial primarul general Adriean Videanu a declarat ca proiectul va fi licitat intr-un singur pachet.
"In maximum doua saptamani vom scoate la licitatie, utilizand ca baza Parteneriatul Public-Privat, doua pachete de locatii. Ar fi o eroare sa scoti la licitatie unitate cu unitate si este riscant sa faci un singur pachet. Este o experienta pe care am capatat-o de la Paris. Sugestia celor de acolo a fost sa nu avem un singur operator, deoarece exista riscul unui monopol pe care este greu sa-l controlezi", a declarat, astazi, Videanu, la un seminar pe tema investitiilor.

Municipalitatea are in vedere constructia, in Parteneriat Public-Privat, a 17.000 de locuri de parcare, pentru care au fost identificate 12 locatii. Proiectul este estimat la 500-600 de milioane de euro.

Primaria Generala mai are in vedere proiecte care se ridica la valoarea de 3,8 miliarde de euro, intre care reteaua de fibra optica, reabilitatea infrastructurii, proiectul de management al traficului si statia de epurare a apei menajere de la Glina, constructia unei arene multifunctionale in Parcul Tineretului si a stadionului national. Mediafax



Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels