ZF 24

Producatorul Budweiser rascumpara actiuni pentru descurajarea InBev

29.06.2008, 15:56 18

Anheuser-Busch, in incercarea de a limita actiunea investitorilor, dupa ce aceasta a refuzat oferta de preluare ostila, in valoare de 46,3 miliarde dolari (29,47 miliarde euro), venita din partea InBev, a hotarat sa rascumpere actiuni cu banii obtinuti din reducerea costurilor cu aproape 1 miliard de dolari anual.

Cel mai mare producator de bere american a estimat pentru 2008 cel mai mare avans al profitului din ultimii sase ani, a declarat CFO-ul companiei, Randolph Baker.

Boardul executiv a considerat oferta venita din partea InBev ca fiind prea mica, conform declaratiilor CEO-ului August A. Busch IV. "Pretul pe care InBev in propune, de 65 de dolari pe actiune, presupune o reducere a costurilor pe care Anheuser-Busch o poate indeplini in mod independent".

Anheuser-Busch a anuntat aceste planuri la peste doua saptamani dupa ce InBev si-a aratat intentia de a prelua producatorul american, aducand sub acelasi nume brandurile Budweiser, Stella Artois, Beck's si Bass. Respingerea ofertei ar putea obliga InBev sa mareasca pretul cu inca 7 miliarde de dolari, sau 75 dolari/actiune, pentru a evita o preluare ostila, prin propunerea unui nou board director, a declarat pentru Bloomberg Malcom Polley, presedinte al Stewart Capital Advisors LLC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO