ZF 24

"Cutiile de chibrite" comuniste, o afacere de 1,1 miliarde de euro

03.12.2007, 21:00 10

In perioada 1951-1989 s-au construit in Romania aproape trei milioane de apartamente, care reprezinta marea majoritate a fondului locativ actual. "Fabrica de apartamente" a regimului comunist a avut un ritm mediu de constructie de 205 apartamente pe zi, din care pana la 30% doar in Bucuresti, conform datelor Institutului National de Statistica.

Statul comunist a cheltuit cel putin 1,1 miliarde de euro anual pentru constructia "cutiilor de chibrite" din Bucuresti, valoare calculata la un cost actual de constructie de 600 de euro pe mp si o suprafata medie de 70 de mp construiti a unui apartament. La nivel national valoarea depaseste cifra de cinci miliarde de euro anual. Valoarea de piata a apartamentelor din Capitala ar urca astazi pana la cel putin trei miliarde de euro, an de an.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine cate unitati locative se construiesc la ora actuala in Capitala intr-un an, care este cererea si in cat timp ar putea fi aceasta acoperita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO