ZF 24

RBS ar putea fi nevoita sa vanda mai multe operatiuni decat credea

RBS ar putea fi nevoita sa vanda mai multe operatiuni decat credea
02.11.2009, 11:58 19

Royal Bank of Scotland, cea mai mare banca controlata deguvernul britanic, a anuntat ca ar putea fi fortata de UniuneaEuropeana sa vanda mai multe active decat planuise initial,informeaza Bloomberg.

Conventia incheiata cu Uniunea Europeana "va include operatiunisecundare negandite initial", se arata intr-un comunicat al bancii."Ramane tinta RBS ca orice operatiuni la care se renunta sa nuameninte planurile de revenire".

RBS ar putea vinde operatiunile de asigurari Churchill, DirectLine si Green Flag, peste 300 de sucursale si si-ar putea reducedivizia de investitii bancare, dupa ce a primit 20 miliarde liresterline din partea guvernului, anul trecut. RBS si-ar putea vindesi divizia de carduri Global Merchant Acquiring, se arata intr-unarticol din Sunday Telegraph.

Uniunea Europeana forteaza bancile care au beneficiat deajutoare din partea guvernelor sa vanda active si sucursale pentrua oferi asigurari ca nu au parte de avantaje nemeritate. Lunatrecuta, ING Groep, cea mai mare companie financiara olandeza, afost obligata sa isi vanda diviziile de asigurari pentru a continuasa beneficieze de sustinerea statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO