ZF 24

Românii folosesc în medie 15% din bugetul lunar rezervat alimentelor pentru a cumpăra fructe şi legume. Freshful by eMAG: Am vândut anul acesta 700 de tone de fructe şi legume, de 3 ori mai mult faţă de 2022

Românii folosesc în medie 15% din bugetul lunar...

Autor: Roxana Rosu

18.07.2023, 10:58 107

Românii folosesc în medie 15% din bugetul lunar pentru alimente pentru a cumpăra fructe şi legume, interesul lor pentru această categorie de produse fiind în creştere, potrivit datelor platformei Freshful by eMAG, care a vândut anul acesta aproximativ 700 de tone de fructe şi legume, de 3 ori mai mult faţă de 2022.

În medie, 1 din 5 produse adăugate în coş în aplicaţie este din această categorie. Clienţii au arătat în 2023 un interes crescut şi pentru produsele eco, comandate în special de familiile cu copii. Anul acesta, 25% din vânzările de fructe si legume au fost din categoria eco, dublu faţă de anul precedent.

„Am observat interesul în creştere al oamenilor pentru produsele autohtone, de aceea ne-am propus să devenim primul hypermarket online al micilor producători locali şi am introdus în ofertă foarte devreme anul acesta fructele şi legumele de sezon. Pentru noi, gustul produselor este cel care primează în selecţia produselor locale pe care le comercializăm în platformă şi a partenerilor.  Căutăm legume care sunt crescute într-un sol curat, din seminţe netratate chimic, pentru care se ţine cont de rotaţia culturilor şi fertilizarea cu compost realizat din resturile vegetale, care garantează savoare şi gust ca în copilărie”, a declarat Andrei Popescu, General Manager Freshful by eMAG.

Clienţii Freshful by eMAG au comandat în acest an 300 de tone de fructe şi aproape 400 de tone de legume. Cel mai frecvent, oamenii au pus în coşul de cumpărături fructe exotice, precum citrice sau banane, iar dintre cele autohtone cele mai cumpărate au fost fructele de pădure.

Când vine vorba de legume, oamenii au comandat cel mai mult roşii, cartofi şi ardei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO