ZF 24

Romexterra Leasing vrea sa imprumute 43 mil. euro de la banca ungara MKB

23.02.2007, 13:37 26

Romexterra Leasing IFN intentioneaza sa contracteze linii de credit in valoare de 43 milioane de euro de la MKB Bank, din Ungaria, actionarul majoritar al bancii Romexterra, care controleaza firma de leasing.

Actionarii Romexterra Leasing vor discuta, la 27 martie, propunerea Consiliul de Administratie (CA) al firmei privind contractarea imprumutului.

De asemenea, presedintele CA, Cornel Coca Constantinescu, va fi revocat din functia de administrator. Noua lege a societatilor comerciale, intrata in vigoare la sfarsitul anului trecut, prevede ca firmele trebuie sa desemneze administratori independenti, care sa nu fie angajati in cadrul respectivelor companii.

Consiliul de Administratie al Romexterra Leasing va fi condus de Radu Adrian, in timp ce Cristian Gheorghe Toroipan si Luminita Magdalena Manea vor fi numiti administratori. Cei trei membri ai CA au fost desemnati pentru un mandat de patru ani.

Conducerea companiei va fi asigurata in continuare de directorul general Cornel Coca Constantinescu si directorul general adjunct Irina Paunescu, pe termen de patru ani. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO