ZF 24

Romgaz Medias cauta parteneri externi pentru proiecte de explorare si productie in strainatate

15.06.2007, 15:14 23

Producatorul de gaze naturale Romgaz Medias intentioneaza sa stabileasca parteneriate cu firme din strainatate pentru a-si extinde activitatea pe alte piete, prin proiecte de explorare si productia de gaze, avand in vedere si reluarea colaborarii cu MOL, a anuntat, astazi, conducerea Romgaz.
"In acest an, incercam sa iesim in afara tarii, in parteneriat cu alte firme in proiecte de explorare si productie", a declarat, astazi, directorul general al Romgaz, Alexa Jakob.
Conducerea Romgaz se va intalni, in 24-25 iunie, cu reprezentanti ai companiei canadiene EnCana, pentru a stabili conditiile de colaborare pentru un proiect in Romania.
In privinta parteneriatului cu Petrom pentru constructia unui depozit de gaze, Jakob a precizat ca inca se poarta discutii.
Pe de alta parte, Consiliul de Administratie al Romgaz va discuta, in 21 iunie, propunerea de realizare a unui studiu de fezabilitate pentru constructia unui depozit de gaze la Margineni- Roman, impreuna cu compania Gazprom.
Potrivit lui Jakob, anuntul de licitatie va fi dat in toamna. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO