ZF 24

Ţările în care cei mai bogaţi 10% controlează cea mai mare parte a averilor interne. Galerie FOTO

Vedeţi graficele cu ţările în care cei mai bogaţi 10% controlează cea mai mare parte a averilor interne. Galerie FOTO

Vedeţi graficele cu ţările în care cei mai bogaţi 10% controlează cea mai mare parte a averilor interne. Galerie FOTO

Autor: Alexandru Nanu

18.10.2014, 09:27 743

Banca elveţiană Credit Suisse a publicat un raport despre distribuţia bogăţiei la nivel mondial denumit Global Wealth Report 2014, care analizează cota din averea naţională deţinută de cei mai bogaţi 10 % dintre cetăţenii din fiecare ţară, scrie Business Insider.

Primele 10 % din cele mai bogate persoana din Rusia deţin un incredibil procent de 84,8% din avuţia totală a ţării. La capătul opus al clasamentului se află doar două ţări, care deţin mai puţin de jumătate din bogăţia naţională, respectiv Belgia cu un procent de  47,2%, şi Japonia cu 48,5%.

Pentru a sublinia dezvoltarea inechităţii distribuţiei averilor în ultimii ani, Credit Suisse a realizat un tabel care prezintă schimbarea ponderii de avere deţinute de top 10% bogaţi între 2000 şi 2014. Ţările colorate cu albastru au avut un declin al cotei în ponderea totală a ţării, în timp ce elitele din ţările colorate cu roşu şi-au mărit averile.

Diferenţele s-au accentuat dramatic de la începutul secolului într-o serie de ţări emergente, cum ar fi Egipt şi China, în timp ce în alte ţări precum Canada, Arabia Saudită, şi Polonia a existat o scădere. În Peru, SUA, şi Australia, nu a existat nicio schimbare în distribuţia averilor în această perioadă de timp.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO