ZF 24

Top 10 evenimente ale anului în retailul alimentar

Top 10 evenimente ale anului în retailul alimentar

Autor: Cristina Roşca

17.12.2013, 00:06 363
Ultimul an a fost unul bogat în evenimente pentru comerţul local, schimbările de executivi mergând mână în mână cu sutele de deschideri operate de cei mai mulţi jucători. După ce şi-au împărţit piaţa comerţului modern jucătorii internaţionali îşi vânează acum ţintele de achiziţii unii altora. Ziarul Financiar şi-a propus să realizeze în această lună o retrospectivă a celor mai importante zece evenimente care au marcat pieţele-cheie din economia românească.
 
 
1. Consiliul Concurenţei aprobă tranzacţia Auchan-Real. Auchan devine al patrulea „miliardar“
 
Consiliul Concurenţei a aprobat la finalul verii preluarea magazinelor Real de către grupul francez Auchan, care a ajuns astfel la un total de 31 de magazine în România şi la afaceri de peste 1 mld. euro. La finalul anului trecut grupul Auchan, con­trolat de una dintre cele mai bogate familii din Franţa, a cumpărat în schimbul sumei de 1,1 mld. euro hipermar­ke­turile Real din Ro­mâ­nia, Polonia, Ucraina şi Rusia. Pe piaţa locală Auchan a ales doar 20 dintre cele 24 de maga­zine deţinute de Real, mai puţin unităţile din Arad, Constanţa (magazinul din nordul ora­şului), Oradea (Episcopia Bihorului) şi Suceava.
 
Odată cu aprobarea acestei preluări Auchan intră în 2013 în clubul miliardarilor în euro din care fac parte Kaufland (liderul comerţului), Carrefour şi Metro Cash&Carry.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro