ZF 24

Una dintre cele mai fierbinţi pieţe rezidenţiale din Europa se scufundă: Peste jumătate din companiile de construcţii nu au nicio comandă, iar lucrările existente sunt anulate pe bandă rulantă

Una dintre cele mai fierbinţi pieţe rezidenţiale din...

Autor: Andrei Şerbănescu

12.04.2024, 14:47 8524

Anulările în domeniul construcţiilor rezidenţiale din Germania au crescut semnificativ, puţin sub una din cinci companii (19,6%) a raportând anularea comenzilor. În februarie, cifra a fost de 17,7 la sută. „Situaţia din domeniul construcţiilor rezidenţiale rămâne tensionată", spune Klaus Wohlrabe, şeful departamentului de sondaje al ifo. „Nu există suficiente comenzi noi pentru a compensa anulările".

Potrivit institutului, în martie, 56,2 la sută dintre companii au raportat o lipsă de comenzi, în creştere faţă de 56,1 la sută în februarie. Deşi climatul de afaceri în domeniul construcţiilor rezidenţiale a crescut uşor, acesta rămâne înrădăcinat în teritoriu negativ. Pe cale de consecinţă, aşteptările pentru lunile următoare sunt puternic pesimiste. „Multe companii îşi reduc activitatea de construcţii din cauza lipsei de comenzi", spune Wohlrabe. 

În prezent, anulările nu reprezintă o problemă la fel de mare în domeniul ingineriei civile, unde doar 6,5% dintre companii au raportat acest lucru ca fiind o preocupare îngrijorătoare. Cu toate acestea, aproximativ una din patru companii a raportat o lipsă de comenzi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO