ZF 24

Update: 2,3% din Banca Transilvania s-au vandut pe Bursa pentru 9,3 mil. euro. Ciorcila: Nu stiu nimic despre aceste tranzactii

Update: 2,3% din Banca Transilvania s-au vandut pe Bursa pentru 9,3 mil. euro. Ciorcila: Nu stiu nimic despre aceste tranzactii
27.08.2009, 11:23 14

Aproape 2,3% din actiunile Bancii Transilvania (TLV) s-au transferat pe Bursa prin cinci tranzactii speciale in valoare de 39,36 mil. lei (9,3 mil. euro).

Tranzactiile s-au realizat la pretul de 1,62 lei/actiune, cu 0,6% peste ultimul pret din sedinta de ieri, in timp ce in piata actiunile scadeau cu 0,6%. La acest pret, banca este evaluata la 407 mil. euro.

Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, Horia Ciorcila, care este si principalul actionar roman al bancii, cu 5% din actiuni, spune ca nu stie cine ar fi putut fi implicat in aceste tranzactii.

“Au fost in ultima perioada intrebari de la brokeri internationali. Sunt multe fonduri de investitii interesate sa reintre in piata. S-a vorbit in ultima perioada despre due-dilligence, dar nu suntem implicati in nimic de genul acesta”, a declarat Ciorcila pentru ZF.

Alaturi de Ciorcila, alti membri din conducerea bancii detin pachete semnificative de actiuni. Claudiu Silaghi, membru in CA, detine circa 2,87%, in timp ce Robert Rekkers, directorul general, are circa 0,7%.

Cel mai mare actionar al bancii este BERD, cu 15% din capital, in timp ce trei dintre SIF-uri detin pachete de circa 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels