ZF 24

Vodafone: clienţii au acces la vitezele maxime permise de tehnologiile 3G şi 4G - 43,2 Mbps, respectiv 100 sau 300 Mbps

Andrea Rossini - director comercial rezidenţial, Giovani Chiarelli - director tehnic şi Markus Lause - director comercial business au anunţat detaliile "programului" Supernet

Andrea Rossini - director comercial rezidenţial, Giovani Chiarelli - director tehnic şi Markus Lause - director comercial business au anunţat detaliile "programului" Supernet

Autor: Adrian Seceleanu

08.09.2014, 11:08 1793

Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, le oferă gratuit începând de luni clienţilor care au activate serviciile de internet mobil acces la vitezele maxime permise de reţelele 3G şi 4G, respectiv de până la 43,2 Mbps în cazul 3G şi de până la 100 sau 300 Mbps în cazul 4G, ca parte a unui program mai vast de investiţii în reţea, denumit Supernet, care include şi îmbunătăţiri ale stabilităţii conexiunii, ale securităţii la nivel de reţea, şi a vitezei de încărcare a clipurilor video.

Toţi clienţii cu telefoane 3G şi serviciile de date activate vor avea acces la viteze de până la 43,2 Mbps, în timp ce clienţii care au planuri tarifare Smart & White au acces la viteze de până la 10 Mbps. Clienţi consumer sau business care au terminale 4G şi un plan tarifar din gama Red vor avea acces la viteze de până la 300 Mbps, a anunţat compania. Vitezele maxime care vor fi experimentate de clienţi depind şi de telefonul utilizat, şi de gradul de încărcare al reţelei.

“Suntem atât de încrezători în performanţele reţelei încât renunţăm la limitele de viteză pentru reţeaua 3G şi 4G”, a declarat Giovani Chiarelli, directorul tehnic al Vodafone.

Îmbunătăţirile de viteză sunt oferite în urma implementării unei tehnologii proprietare a Vodafone, denumită UltraSpeed, a spus Chiarelli. Pentru a avea acces la vitezele mai mari, clienţii nu trebuie să îşi achiziţioneze un nou telefon, decât dacă, de exemplu, vor să treacă de la 3G la 4G, spre exemplu, au precizat reprezentanţii Vodafone.

Ca parte a programului Supernet, Vodafone a mai anunţat, printre altele, îmbunătăţiri ale serviciilor de securitate la nivel de reţea şi încărcarea mai rapidă a clipurilor video ca urmare a utilizării unor tehnologii proprietare ale Vodafone,

Pentru încărcarea mai rapidă a clipurilor video, compania utilizează de asemenea o tehnologie proprietară a grupului, denumită Xstream. Investiţia a fost realizată în contextul în care atât clienţii persoane fizice cât şi cei din mediul de business accesează din ce în ce mai mult fluxuri video de pe terminalele mobile, au spus Andrea Rossini şi Markus Lause, director comercial pe segmentul rezidenţial, respectiv business al Vodafone.

O altă tehnologie implementată este MaxProtec, care le oferă utilizatorilor o soluţie de securitate la nivel de reţea, pentru orice terminal: smartphone, tabletă, laptop sau PC. “MaxProtect este disponibil clienţilor Vodafone, fără a necesita eforturi suplimentare de instalare a vreunei aplicaţii. Serviciul asigură protecţie antivirus, anti-phishing, şi antimalware pentru traficul de internet efectuat prin reţeaua Vodafone”. Acest serviciu este gratuit pentru toţi clienţii care au abonamente din gama Red. Pentru ceilalţi abonaţi serviciul este gratuit pentru o jumătate de an, conform Vodafone.

O altă tehnologie implementată de companie este SecurityPro 2.0™, care vizează clienţii din segmentul de business, şi care asigură protecţia terminalelor conectate la reţeaua operatorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO