ZF Live

ZF Live. Elena Georgescu, True People: Valul de concedieri care se manifestă pe pieţele mai mari din lume nu afectează şi piaţa locală a muncii în aceeaşi măsură

Autor: Ramona Cornea

10.06.2023, 11:50 227

♦ „Există mai multe motive şi câţiva factori care chiar ne protejează de ceva similar ♦ Avem nişte atuuri care ţin de avantajele noastre din punctul de vedere al costului. Din punctul de vedere al costurilor salariale, chiar dacă procentual probabil suntem la nivel similar cu alte pieţe din afară, în valoare absolută salariile sunt mici.”

Valul de concedieri colective care ameninţă pieţele muncii de la nivel global nu afectează similar şi piaţa muncii din România, spune Elena Georgescu, fondator şi CEO al True People, o companie de consultanţă în resurse umane. Piaţa muncii din România are o serie de avantaje care o feresc într-o oarecare măsură de aceste pericole, printre care şi costurile mai mici cu salariile pentru angajatori.

„Cred că întotdeauna când există un context dificil global există o politică de expectativă la companiile locale şi un anumit conservatorism cu privire la costuri, o tendinţă de a fi mai precaut cu ele, însă consider că valul de concedieri care se manifestă pe pieţele mai mari din lume nu ne afectează neapărat într-un mod similar şi pe noi. Avem nişte atuuri care ţin de avantajele noastre din punctul de vedere al costului. Din punctul de vedere al costurilor salariale, chiar dacă procentual probabil suntem la nivel similar cu alte pieţe din afară, în valoare absolută salariile sunt mici”, a declarat Elena Georgescu în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Ea spune că ultimele studii la nivel european arată că România este  undeva la jumătatea salariului mediu net faţă de nivelul Uniunii Europene, iar acest lucru înseamnă că beneficiul reducerii de costuri pentru companiile mari nu este la fel de mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO