ZF Live

ZF Live. George Velcea, Asociaţia Europeană a Tinerilor Întreprinzători: Măsura 3 pentru granturi de investiţii ar putea fi blocată permanent. Acordurile de finanţare ar trebui să fie semnate până la 30 iunie 2021. Dacă nu vor fi semnate aceste acorduri de finanţare până la 30 iunie 2021,aceşti bani europeni vor fi pierduţi de România

Autor: Ramona Cornea

27.04.2021, 19:00 185

„Mai mult de 20.000 de proiecte s-au depus pentru Măsura 3, iar 3.500 dintre ei ar trebui să obţină finanţarea.“

Măsura 3 pentru granturi de investiţii de până la 200.000 de euro ar putea fi blocată permanent, în condiţiile în care acordurile de finanţare trebuie semnate până pe 30 iunie 2021, iar Ministerul Economiei nu analizează cererile depuse de antreprenori în prezent, din cauza unei cercetări în derulare cu privire la posibile fraude în platforma de aplicare, spune George Velcea, preşedintele Asociaţiei Euro­pene a Tinerilor Întreprinzători.

Măsura 3 de finanţare prin granturi nerambursabile a stârnit controverse după ce antreprenorii au venit cu acuzaţii de fraudă cu privire la aplicarea în platforma dedicată granturilor, iar premierul Florin Cîţu a anunţat că trimite Corpul de Control la Ministerul Economiei pentru o investigaţie în acest sens.

„Plângerea adresată DNA-ului este făcută doar pentru a tergiversa procesul, iar acest lucru va duce la blocarea şi chiar la amânarea Măsurii 3 pentru că acordurile de finanţare trebuie semnate până la 30 iunie 2021, perioada prevăzută în legea publicată în Monitorul Oficial. Dacă nu vor fi semnate aceste acorduri de finanţare până la această dată, se vor pierde aceşti bani, potenţialii beneficiari nu vor mai putea semna acordurile de finanţare, iar aceşti bani europeni vor fi pierduţi de România. Mai mult de 20.000 de proiecte s-au depus pentru Măsura 3, iar 3.500 dintre ei ar trebui să obţină finanţarea, conform unor evaluări. Pentru Măsura 3 era prevăzută o sumă totală de 2,5 mld. lei“, a spus George Velcea în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO