ZF Live

ZF Live. Primele planuri ale SDA şi CodeCool în urma fuziunii: Costin Alexandru, country manager al Software Development Academy: Imediat ce absolvenţii termină cursurile sunt „înghiţiţi“ foarte repede de companiile din piaţă, este unul dintre motivele pentru care am fuzionat cu CodeCool

Autor: Alexandra Cepăreanu

22.09.2022, 12:00 310

♦ „Profilul absolvenţilor diferă, avem de la farmacişti la muzicieni, bancheri“ ♦ CodeCool desfăşoară un curs de full stack developer, care durează un an şi costă în jur de 5.000 de euro ♦ SDA are 10-15 cursuri pe diferite specialităţi, cu durata între două şi şase-opt luni.

Tot mai mulţi oameni activi în diverse sectoare de activitate, precum farmacişti, muzicieni, avocaţi sau bancheri, au început să urmeze diverse cursuri de conversie profesională pentru a face paşi spre industria de IT, iar companiile de profil „înghit“ imediat noii candidaţi care apar pe piaţa forţei de muncă, a spus Costin Alexandru, country manager al Software Development Academy (SDA), unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa europeană a şcolilor de programare pentru adulţi, cu activităţi în şase ţări - Polonia, România, Estonia, Cehia, Slovacia şi Albania. El a adăugat că cererea mare de forţă de muncă din domeniu şi apetitul oamenilor pentru cursurile de conversie profesională spre domeniul IT au fost printre principalele motive care au stat la baza fuziunii dintre SDA şi CodeCool - specializată în furnizarea de cursuri în domeniul IT, prezentă în patru ţări (Ungaria, Polonia, România, Austria).

„Vedem că în momentul în care absolvenţii termină cursurile sunt foarte repede absorbiţi de companiile de profil din piaţă. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care am fuzionat. Ambele modele de business sunt practice şi unindu-ne forţele ne gândim că vom reuşi să fim şi mai aproape de investitorii instituţionali sau de companiile insti­tu­ţionale care trec prin procese accelerate de digitalizare şi au nevoie să se pregătească sau să convertească profesional foarte multe departamente. Şi acesta este un obiectiv comun“, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Costin Alexandru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO