ZF News

Căile Ferate: Circulaţia feroviară se desfăşoară cu restricţii de viteză în perioada 3 iulie-6 iulie

Căile Ferate: Circulaţia feroviară se desfăşoară cu...

Autor: Mirabela Tiron

03.07.2012, 12:59 289

Circulaţia feroviară se va desfăşura cu restricţiile de viteză în perioada 3-6 iulie, din cauza temperaturilor ridicate, trenurile urmând să înregistreze întârzieri cuprinse între 20 şi 60 de minute, potrivit oficialilor CFR SA.

„În perioada de caniculă temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 - 55 grade celsius iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată”.

CFR SA a mai transmis că în perioadele caniculare, personalul de întreţinere al căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară. În timpul zilei se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km/h pe durate bine determinate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels