ZF News

Cine nu şi-a asigurat casa poate fi amendat

Autor: Ciprian Valentin Botea

08.03.2011, 23:59 32

Proprietarii care nu şi-au asigurat până acum caseleprintr-o poliţă obligatorie sau una facultativă mizând pe faptul căobligativitatea încheierii unei asi­gurări intră în vigoare abia îna doua jumătate a anului pot fi amendaţi în orice moment de cătreprimării, spun oficialii Pool-ului de Asigurare ÎmpotrivaDezastrelor (PAID).

Termenul iniţial până lacare proprietarii de lo­cuinţe trebuiau să încheie o asigurarepentru a nu fi sancţionaţi era 15 ianuarie 2011, dar un anunţpublicat de Ministerul de Interne la sfârşitul anului trecutin­forma că termenul a fost prelungit cu încă şase luni.

"Mulţi proprietari auînţeles din acest anunţ că nu mai sunt obligaţi să îşi încheie opoliţă de asigurare a locuinţei, dar lucrurile nu stau aşa", spuneMarius Bulu­gea, preşedintele PAID. Oficialii companiei susţin căanunţul MAI nu are putere juridică în condiţiile în care nu aexistat o lege sau ordonanţă de urgenţă care să modificeprevederile anterioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO