ZF Transilvania

6 consorţii se bat pentru construirea noii piste a aeroportului din Cluj, contract de 40 mil. euro

6 consorţii se bat pentru construirea noii piste a aeroportului din Cluj, contract de 40 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

07.04.2011, 17:27 101

Proiectul de construcţie a noii piste de decolare-aterizare aaeroportului din Cluj-Napoca, investiţie estimată la circa 40 mil.euro, a convins 6 consorţii de firme să depună oferte la licitaţiaorganizată de Consiliul Judeţean Cluj, în vederea desemnăriiconstructorului pentru primii 2.100 de metri.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor departicipare a fost 7 aprilie, fiind depuse pentru această lucrare 6oferte. Conform CJ Cluj, oferta consorţiului format din ConstrucţiiSA, Icco Systems şi Geo Arc Otopeni este de 137.8 mil. lei lei,compania Romstrade a oferit 155,3 mil. lei, asocierea ImpresaPizzarotti&C.SpA, Imprea Cavalleri Ottavio SpA a oferit 162,1mil. lei, consorţiul Construcciones Sanchez, Dominguez Sando, DeltaA.C.M. 93 şi Drum Concept a depus o ofertă de 131,6 mil. lei, învreme de asocierea Grup 4 Instalaţii, Sc Sylc Con Trans oferă 152,4mil. lei.

Ultima ofertă a venit din partea consorţiului Cooperativa EdilleAppennino, Airport Management Consultancies şi are o valoare de127,4 mil. lei. În fiecare dintre cele şase oferte, termenul definalizare a lucrărilor este prevăzut pentru o perioadă de şaseluni.

Potrivit Consiliului Judeţean Cluj, modalitatea de finanţare ainvestiţiei sunt fondurile proprii, creditele bancare, fonduriexterne nerambursabile, alocaţii bugetare şi alte fonduri legalconstituite cu destinaţia de investiţii.

Comisia de evaluare urmează să facă verificarea şi evaluareaofertelor pentru a stabili compania ce va adjudeca acest contract.Criterile de atribuire a licitaţiei vor consta în oferta cea maiavantajoasă din punct de vedere economic, ponderea preţului oferteifiind de 60%, în timp ce 40% va conta durata de execuţie alucrărilor.

''Noua pistă va fi construită în două etape, începând cu acest primsegment de 2.100 de metri, ceea ce va permite preluarea traficului,iar prelungirea ulterioară, până la 3.500 de metri, se va face dupăfinalizarea procesului de despăgubiri şi deviere a cursului râuluiSomeş, cel mai probabil în cursul anului viitor. Actuala pistă vafi păstrată ca şi cale de rulare", a declarat Alin Tişe,preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO