ZF Transilvania

Afacerile Sofidel, producătorul hârtiilor igienico-sanitare Onda şi Volare, au scăzut cu 2% în 2021, ajungând la peste 268,5 mil. lei

Afacerile Sofidel, producătorul hârtiilor...

Autor: Laurentiu Cotu

02.05.2022, 16:02 485

Sofidel România, producătorul unor branduri de hârtii igienico-sanitare precum Onda, Volare sau Regina, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de aproximativ 268,5 mil. lei (54,6 mil. euro), în scădere cu 2% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a înregistrat anul trecut o pierdere de peste 9 mil. lei (circa 1,8 mil. euro), de la un câştig net de circa 5 mil. lei (aproximativ 1 mil. euro) realizat în 2020, conform datelor publice. Sofidel România a avut anul trecut un număr mediu de 234 de angajaţi. 

Grupul italian Sofidel a cumpărat Comceh Călăraşi în 2010 şi este unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de hârtii igienico-sanitare, un sector a cărui valoare este estimată la peste 400 de milioane de euro, cu un consum per capita de circa 7 kilograme anual. Fabrica Sofidel din România produce hârtie absorbantă şi produse finite pentru consum sub mărcile private ale marilor retaileri. Sofidel România, situată în Călăraşi, are o poziţie strategică între Bucureşti şi Constanţa, aproape de graniţa cu Bulgaria, deservind foarte bine ţările din Europa de Sud-Est. Grupul Sofidel a avut în 2020 vânzări nete de 2,173 mld. euro, potrivit site-ului companiei italiene.

Cinci jucători domină clar piaţa de hârtie igienică din România, este vorba de croaţii de la Drenik (cu brandul Perfex), suedezii de la Essity (Zewa), compania bulgară Ficosota (Milde), Pehart Tec din România (Pufina) şi Sofidel din Italia cu branduri precum Volare în portofoliu, arată auditul companiei de cercetare de piaţă Nielsen. Acest audit acoperă canalele hipermarketuri, supermarketuri, discount şi comerţ tradiţional de tip magazin alimentar.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO